توابع وردپرسی و کدهای لازم برای طراحی قالب وردپرس
توابع وردپرسی و کدهای لازم برای طراحی قالب وردپرس
فهرست موضوعات در این آموزش
برای طراحی قالب وردپرس باید زبان های سمت کاربر html و css به همراه توابع وردپرس را آموخت.
در این آموزش وردپرس از پاسخ وردپرس توابع وردپرس میپردازیم پس تا انتهای آموزش همراه ما باشید .
توابع وردپرس در پوسته وردپرس یا همان Template Tag عبارت است از یک تابع PHP که از آن برای نمایش اطلاعات گوناگون که به صورت پویا در پایگاه داده وردپرس قرار دارند استفاده میشود. قالبها و افزونههای وردپرس شامل توابع و فانکشنهای گوناگونی هستند که توسعهدهندگان و طراحان از آن برای نمایش این اطلاعات استفاده میکنند. از ابتدای انتشار وردپرس این توابع وجود داشته و در طول بهروزرسانی که برای وردپرس منتشر شده است به مرور زمان لیست توابع وردپرس نیز بیشتر شده و توابع جدیدی نیز به آن اضافه شده است. توابع صرفا محدود به خود وردپرس نبوده و قالبها و افزونههایی که برای وردپرس طراحی میشوند خود نیز میتوانند توابع جدیدی در وردپرس ایجاد کنند.
اجزای تشکیل دهنده قالب وردپرس
هر قالب وردپرس از بخشهای متفاوتی تشکیل شده و هر بخش با فرمت php ذخیره میشود.
در حقیقت برای راحت تر شدن کار طراحی پوسته وردپرس، در هنگام تبدیل پوسته html به وردپرس بخشهایی که در اکثر صفحات وجود دارند را در یک فایل جدا ذخیره و نامی به ان میدهیم که قابل فهم باشد به عنوان مثال فایلhome.php برای صفحه اصلی کاربرد دارد.
مهم ترین فایل هایی که در هر قالب و یا پوسته وردپرس دیده می شوند به شرح زیر است :
index.php
این فایل اصلی هر قالب وردپرس است که در پوشه اصلی آن وجود دارد.
style.css
شیوه نامه یا فایل استایل قالب، طراحی آن را به عهده دارد، این فایل حاوی کدهایی است که تعیین میکند رنگ، ابعاد، عناصر، ظاهر کلی، افکت ها و واکنش گرایی و پاسخ گویی قالب به کلیک ها و ناوبری ها و… را تعیین میکند. توضیحات توسعه دهنده قالب در این فایل جای میگیرد.
rtl.css
این فایل هم، نسخه راست به چپ فایل استایل یا شیونه نامه قالب است. تمامی عناصری که تعیین شده اند چگونه در سایت قرار گیرند، در این فایل همان شیوه تکرار شده اما اینبار جهت نمایش از راست به چپ و برخلاف فایل اصلی است. این فایل، بخش اصلی فارسی قالب های وردپرس است و معمولا برخی قالب ها خود دارای چنین فایلی برای افزایش فروش یا افزایش دانلود هستند اما برخی که معمولا در فروشگاه های بین المللی وجود دارند فاقد این فایل هستند و کسی که فارسی ساز قالب وردپرس است این فایل را برای هر قالب تهیه میکند.
comments.php
این فایل وظیفه تعیین دیدگاه ها در قالب را به عهده دارد
front-page.php
این فایل، همیشه به عنوان برگه اول وبسایت استفاده می شود البته اگر وجود داشته باشد، و از بخش تنظیمات > خواندن تنظیمات روی این برگه اعمال می شود
header.php
این فایل هم وظیفه ارائه برگه اصلی وبسایت را بر عهده دارد، وقتی وردپرس را روی برگه ایستا تنظیم نکرده باشید این فایل به طور پیش فرض برگه اصلی وبسایت موسوم به “خانه” را ارائه میدهد
singular.php
این فایل برای پست ها استفاده می شود، وقتی پست یکتا وجود نداشته باشد یا برگه ای نباشد، این برگه استفاده می شود و حتی در صورت نبود این برگه، برگه index.php استفاده می شود
single.php
این فایل وقتی استفاده می شود که کاربر در یک پست باشد.
single-{post-type}.php
وقتی کاربر یک پست را از دسته پست های سفارشی وبسایت شما درخواست میکند این فایل استفاده می شود. اگر این فایل وجود نداشته باشد و برای پست های سفارشی موجود نباشد، فایل index.php استفاده می شود
archive-{post-type}.php
وقتی کاربر پستی سفارشی را از دسته بایگانی وبسایت شما درخواست میکند، این فایل استفاده می شود، وقتی هم این فایل وجود نداشته باشد و کاربر پست سفارشی از بایگانی درخواست کند، فایل archive.php استفاده می شود
page.php
وقتی کاربر در حال مشاهده یک برگه باشد که همان درخواست است، این فایل برای برگه استفاده می شود و خود برگه هم در قالب توسط عناصر مختلف مانند برگه ساز وردپرس طراحی شده است.
page-{slug}.php
نامک برگه وقتی استفاده می شود که کاربر یک برگه یکتا درخواست می کند، مثلا برگه درباره ما که در این صورت نام میشود page-about.php
category.php
وقتی کاربر پست ها را بر اساس دسته بندی ها فراخوانی میکند این فایل توسط وردپرس مورد استفاده قرار میگیرد.
tag.php
همانند دسته بندی ها، این فایل هم برای پاسخ به درخواست های کاربر در لحظه فراخوانی پست ها توسط برچسب مورد استفاده قرار میگیرد..
taxonomy.php
وقتی از طبقه بندی های سفارشی وردپرس شما پستی توسط کاربر درخواست شود، این فایل وارد دستور کار می شود
author.php
برگه نویسنده هم از این فایل نیرو میگرد. وقتی کاربر بخواهد برگه نویسنده را مشاهده کند
archive.php
فایل بایگانی وقتی استفاده خواهد شد که کاربر درخواست های خود را از نویسنده ها، پست ها، دسته بندی ها یا تاریخ ارسال میکند. اگر فایل هایی چون category.php, author.php, و date.php وجود داشته باشد، فایل archive.php استفاده نمی شود.
فایل بایگانی وقتی استفاده خواهد شد که کاربر درخواست های خود را از نویسنده ها، پست ها، دسته بندی ها یا تاریخ ارسال میکند. اگر فایل هایی چون category.php, author.php, و date.php وجود داشته باشد، فایل archive.php استفاده نمی شود.
search.php
از این فایل برای نمایش نتایج جستجوی کاربر استفاده می شود
attachment.php
وقتی یک فایل پیوست جداگانه مانند تصاویر، فایل های PDF و یا دیگر فایل های رسانه ای نمایش داده می شود از این فایل استفاده می شود
image.php
فایل رسانه ای تصویر یک نسخه ویژه تری از attachment.php است، و وقتی استفاده می شود که یک فایل تصویر به تنهای نمایش داده می شود، اگر وجود نداشته باشد، وردپرس از attachment.php استفاده می کند.
۴۰۴.php
وقتی از مضمون ۴۰۴ استفاده می شود که وردپرس نمیتواند آنچه که توسط کاربر درخواست شده است را پیدا کند.
کلام پایانی
این مقاله آموزش توابع وردپرس همین جا به پایان میرسانیم توی یک مقاله دیگه به صورت کامل توابع پر کاربردی خدمت شما آموزش خواهیم داد.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتر درباره توابع وردپرس و نحوه کار با آنها هستید پیشنهاد ما مطالعه بخش Theme Development در codex وردپرس است. به پایان آموزش توابع وردپرس مهم و کدهای لازم برای طراحی قالب وردپرس رسیدیم چنانچه سوالی دارید در بخش دیدگاه های همین مطلب مطرح کنید.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.