آموزش زبان های برنامه نویسی طراحی وب

//

آموزش زبان های برنامه نویسی طراحی وب

زبان های برنامه نویسی طراحی وب

بنام خدا سلام خدمت شما دوست گرامی در جلسه گذاشته در مورد طراحی سایت چیست؟ چه مراحلی دارد؟ و تفاوت‌های وب‌سایت استاتیک (ایستا) و داینامیک (پویا) به صورت کامل خدمت شما شرح دادم در این جلسه ادامه جلسه گذاشته است در این جلسه میخواهیم تقسیم بندی زبان های طراحی وب و بک اند یا BackEnd و فرانت اند یا FrontEnd و در مورد فول استک یا Full-Stack و سمت کاربر و سمت سرور و غیره باهم دیگه میخواهید صحبت کنیم پس تا آخر با باسخ وردپرس همراه باشید .

زبان های طراحی وب رو به ۲ دسته کلی تقسیم کردن

فرانت اند یا FrontEnd
( بخش جلویی سایت )
به هرچیزی که در ظاهر برای کاربر قابل مشاهده باشه بهش میگیم فرانت اند، مثلا ظاهر و استایل سایت

برنامه نویسی

فرانت اند چیست : برنامه نویسی Front End چیست؟

آیا کنجکاو هستید که بدانید برنامه نویسی فرانت اند چیست؟ شاید شما هم از جمله افرادی باشید که بارها عبارات فرانت اند و بک اند را شنیده‌اید ولی معنی و مفهوم آن‌ها را نمی‌دانستید. اغلب برنامه نویسانی که در حوزه‌ی وب کار می‌کنند، این سوال را از یکدیگر می‌پرسند: برنامه نویس بک اند هستی یا برنامه نویس فرانت اند؟

Front end چیست؟

فرانت اند یا Front End، به بخش قابل مشاهده‌ی یک وب سایت یا نرم افزار توسط کاربران می‌گویند. فرانت اند، کدهای غیر قابل فهم برای کاربران را در قالب ظاهری گرافیکی و بصری به آن‌ها نمایش می‌دهد تا بتوانند به راحتی از بخش‌های مختلف سایت استفاده کنند. در این بخش، فرم‌های ورودی اطلاعات، صداها، تصاویر، ویدئوها و به صورت کلی هر چیز دیگری که برای کاربر قابل درک باشد، قرار می‌گیرد.

فرانت اند به دو بخش اصلی طراحی و توسعه رابط کاربری تقسیم می‌شود. در بخش طراحی، طراحان با نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، ادوبی ایکس دی، فیگما و… ظاهر سایت را طراحی می‌کنند. اما بخش توسعه‌ی رابط کاربری مربوط به پیاده سازی ظاهر سایت در قالب کدهای HTML ،CSS و جاوا اسکریپت است. بخش قابل مشاهده‌ سایت برای کاربران در سمت فرانت را سمت کاربر یا Client Side می‌نامند. بنابراین کدهای نوشته شده در سمت فرانت اند، در مرورگر کاربر پردازش و اجرا می‌شوند. یعنی کاربر به راحتی به این کدها دسترسی مستقیم دارد و می‌تواند آن‌ها را مشاهده کند. فرانت اند با بخش بک اند (Backend) در ارتباط مستقیم است و بر روی تجربه کاربران هنگام استفاده از محصول تاثیر بسیاری می‌گذارد.

طراحی وب چیست
یک آموزش جذاب دیگه!

زبان‌های برنامه نویسی Front end کدامند؟

HTML

زبان HTML یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک زبان نشانه گذاری است که به عنوان هسته و بدنه اصلی صفحات وب به حساب می‌آید. منظور از زبان نشانه گذاری، این است که کد نوشته شده به زبان HTML مانند یک فایل متنی است که اجزای مختلف آن با تگ از هم جدا شده‌اند. این زبان برای ایجاد ساختار صفحات وب استفاده می‌شود. برای آشنایی بیشتر با HTML می‌توانید مقاله‌ی HTML چیست؟ را مطالعه کنید.

CSS

زبان CSS (مخفف عبارت Cascading Style Sheets) به منظور استایل دهی به اجزای مختلف صفحات وب سایت مانند متن، تصویر، کادرها و… ساخته شده است. در حقیقت شما اجزا و المان‌های یک سایت یا برنامه را با HTML در صفحه‌ی خود قرار می‌دهید و با استفاده از CSS شکل و ظاهر آن المان‌ها را شخصی سازی می‌کنید. پس CSS طراحان سایت را قادر می‌سازد که بدون محدودیت خلاقیت‌های خود را در طراحی صفحات سایت پیاده سازی کنند. سایر اطلاعات مربوط به CSS در مقاله‌ی CSS چیست؟ آورده شده است.

Javascript

این زبان برنامه نویسی در سمت کاربر پردازش می‌شود. برنامه نویس فرانت اند به کمک Javascript می‌تواند به پویانمایی صفحاتی که با HTML و CSS طراحی کرده است بپردازد. در حقیقت، شما با کمک جاوا اسکریپت می‌توانید به صفحات طراحی شده جان ببخشید. برای مثال اگر روی یک دکمه‌ی ارسال کلیک کنید، این جاوا اسکریپت است که فرم را به سرور ارسال می‌کند.

پس اگه شما میخواید یک توسعه دهنده فرانت اند باشید باید زبان های HTML و CSS و JavaScript رو یاد بگیرید.

به کسی که زبان های سمت کاربر یا فرانت اند رو بلد باشه بهش میگن توسعه دهنده فرانت اند یا به انگلیسی FrontEnd Developer

بک اند یا BackEnd
( بخش پشتی سایت )
به هرچیزی که در ظاهر برای کاربر قابل مشاهده نباشه بهش میگیم بک اند، مثلا پنل مدیریت سایت

Backend چیست؟

Backend چیست؟

Backend یا بک اند، به بخشی از یک وب سایت یا نرم افزار می‌گویند که برای کاربران قابل مشاهده نیست. به عبارتی دیگر هسته و مغز یک سایت است که وظیفه کنترل منطق آن را بر عهده دارد. سایت‌های دینامیک به برنامه نویس بک اند نیاز دارند تا منطق سایت را به وسیله زبان‌های برنامه نویسی پیاده‌سازی کنند. کاربران به کدهای نوشته‌شده در بک اند دسترسی ندارند و نمی‌ توانند آن‌ها را مشاهده کنند.

طراحی وب چیست
یک آموزش جذاب دیگه!

این بخش از سایت مانند قسمتی از کوه یخ است که در زیر سطح آب قرار گرفته است. سمت سرور با بخش سمت کاربر ارتباط مستقیم دارد و به اجزایی که در رابط کاربری طراحی شده‌اند جان می‌بخشد. برنامه نویس بک اند باید اطلاعات را متناسب با اهداف مختلف از پایگاه‌داده دریافت کند و در صورت نیاز پس از پردازش به کاربر نمایش دهد. بنابراین Backend از دو بخش منطق سایت و پایگاه داده تشکیل شده است

مهارت‌ها و زبان‌های لازم برای برنامه نویسان بک-اند

برنامه نویسان این حوزه باید با زبان‌ها و تکنولوژی‌های مختلف سمت سرور مانند

  • Java
  • PHP
  • Python
  • SQL
  • #C

زبان های موجود در لیست بالا از برترین و محبوب ترین زبان های بک اند می باشند، لذا علاوه بر این زبان ها ، بازم زبان بک اند وجود داره ولی خب اونا دیگه محبوب نیستند.

پس اگه شما میخواید یک توسعه دهنده بک اند باشید باید زبان های PHP یا Python یا Java و … رو یاد بگیرید.

به کسی که زبان های سمت سرور یا بک اند رو بلد باشه بهش میگن توسعه دهنده بک اند یا به انگلیسی BackEnd Developer

طراحی وب

فول استک دولوپر کیست؟

به دلیل متنوع بودن زبان‌های برنامه نویسی، فریم ورک‌ها و کتابخانه ها، معمولا یک نفر نمی‌تواند به تنهایی از پس تمام کارهای یک پروژه بزرگ بربیاید. برای مثال در توسعه وب برنامه نویسان معمولا در دو بخش Front End و Back End فعالیت دارند. به این شکل که یک نفر یا یک تیم ظاهر سایت را ساخته و یک نفر یا یک تیم منطق سایت را پیاده می‌کنند. اگر یک نفر بتواند هر دو بخش کار را با هم انجام دهد، به آن شخص Fullstack Developer می‌گویند. یک Fullstack Developer این توانایی را دارد که به تنهایی یک پروژه را به طور کامل انجام داده و صفر تا صد آن را انجام دهد. به عبارت دیگر، یک فول استک دولوپر متخصصی است که دانش زیادی در برنامه نویسی، پایگاه داده، سرور، شبکه و موارد دیگر IT دارد.

پس اگه شما میخواید یک توسعه دهنده فول استک باشید باید بروی زبان های فرانت اند و بک اند و علاوه بر اون بر زبان های پایگاه داده هم تسلط داشته باشید.

پایگاه داده چیست؟

پایگاه داده چیست؟

پایگاه داده مجموعه ای سیستماتیک و سازمان یافته از اطلاعات ساختاریافته است که معمولاً از ذخیره سازی الکترونیکی و دستکاری داده ها پشتیبانی می کنند و توسط یک سیستم مدیریت پایگاه داده (DBMS) کنترل می شود. داده ها و DBMS، همراه با برنامه های کاربردی مرتبط با آن‌ها، به عنوان یک سیستم پایگاه داده نامیده می شوند که اغلب به یک پایگاه داده خلاصه می شود؛ در حقیقت پایگاه داده صندوق اطلاعات شماست که در آن نگهداری می شود.

طراحی وب چیست
یک آموزش جذاب دیگه!

پایگاه‌های داده رایانه‌ای معمولاً مجموعه‌ای از سوابق داده یا فایل‌هایی را که حاوی اطلاعاتی مانند معاملات فروش، داده‌های مشتری، اطلاعات مالی و محصول هستند را ذخیره می‌کنند. داده‌های موجود در رایج‌ترین انواع پایگاه‌های داده که امروزه در حال کار هستند، معمولاً در ردیف‌ها و ستون‌ها در مجموعه‌ای از جداول مدل‌سازی می‌شوند تا پردازش و پرس و جوی داده‌ها کارآمد باشد. سپس اطلاعات را می توان به راحتی مدیریت، ویرایش، کنترل، به روز رسانی و سازماندهی کرد. اکثر پایگاه های داده از زبان پرس و جو ساخت یافته (SQL) برای نوشتن و جست و جوی داده ها استفاده می کنند.

حالا اینکه چجوری مثلا داده ها ریخته میشه به پایگاه داده ها یا مثلا چجوری داده هارو میگیره و مقایسه میکنه یا حذف میکنه یا ویرایش میکنه و… خیلی راحت با استفاده از همون زبان های سمت سرور که کمی بالاتر باهاشون آشنا شدید ( مثلا PHP با پایگاه داده Mysql ) انجام میشه.

طراحی سایت رو باید از کجا شروع کنم؟

طراحی سایت رو باید از کجا شروع کنم؟

خب سادس، باید با توجه به تمامی چیزایی که در این صفحه در موردش صحبت کردیم شما تصمیم تون رو بگیرید، یعنی باید تصمیم بگیرید که میخواید کدوم مهارت از طراحی وب رو یاد بگیرید!

بفرض مثال اگه میخواید یک توسعه دهنده فرانت اند یا FrontEnd Developer باشید خب باید زبان های HTML , CSS و JavaScript رو یاد بگیرید، و در کنارشون یکی دوتا از فریم ورک های بخش فرانت اند رو هم بلد باشید.

یا مثلا اگه میخواید یک توسعه دهنده بک اند یا BackEnd Developer باشید خب باید برید بسمت زبان های سمت سرور مثه PHP و… و اونارو یاد بگیرید. یا هم اگه خواستید یک فول استک باشید خب باید هم FrontEnd و هم BackEnd رو یاد بگیرید.

یا اگه علاقه به پایگاه داده ها دارید خب باید برید سمت پایگاه داده ها و زبان های مخصوص بخودشون رو یاد بگیرید

و در نهایت شما میتونید تو همون بخشی که علاقه دارید متخصص شوید، یعنی ممکنه شما در FrontEnd حرفی برای گفتن نداشته باشید ولی خب ممکنه در BackEnd یک استعداد خاصی داشته باشید و یا برعکس.

 

میانگین رتبه 5/5 تعداد رای : 2

مطالب مرتبط

نظرات

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

سبد خرید
در حال بروز رسانی

آموزش‌های ویدیویی جدید یوتیوب رو از دست ندی!

بزن بریــم!