طراحی سایت چیست؟ چه مراحلی دارد؟
فهرست موضوعات در این آموزش
در دنیای امروز با تغییر مسیر بسیاری ازکسبوکارهای سنتی به سمت کسبوکارهای اینترنتی، بازار فعالیتهایی همچون طراحی سایت رونق زیادی پیدا کرده است، اما چگونگی طراحی وب سایت، مراحل آن، اینکه از کجا و چطور آغاز شود، همچنین شرایط طراحی وب و میزان هزینههای آن از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در این نوشتار ضمن پاسخ به سوالات فوق، مفهوم طراحی وبسایت، تاریخچه، مراحل طراحی و همچنین متوسط هزینههای طراحی سایت را بررسی خواهیم کرد.
طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت یا وب دیزاین Web-Design به مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی جهت اطلاعرسانی، معرفی شرکت و ارائه محصولات آن گفته میشود. طراحی وب سایت یک پروسه است که از لایهسازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده است. پیش از بررسی مراحل طراحی وب سایت، به مختصری از تاریخچه طراحی آن میپردازیم.
تاریخچه طراحی سایت چیست؟
تیم برنرزلی، مخترع وب، با راهاندازی اولین وب سایت در سال۱۹۹۱، نام خود را به عنوان نخستین سازنده وب در تاریخ به ثبت رساند. درنخستین وب سایت، از ابرمتن و ارتباط برای ارسال ایمیل (پست الکترونیک) استفاده شده بود. در این سایت ساده متنی هیچگونه گرافیک، تصویر و حتی رنگبندی به کار نرفته و هنوز هم در دسترس است.
مراحل طراحی وب چیست ؟
اگه تازه واردی و کلی سوال تو ذهنت داری و نمیدونی باید چکار کنی!؟ در ادامه با من همراه باش
اول از هرچیزی میخوایم ببینیم طراحی وب یا Web Design یعنی چی؟
کلا به هرچیزی که در حوزه وب و اینترنت ایجاد میشه بهش میگن طراحی وب ، یعنی به مجموعه ای از مهارت ها در این حوزه میگیم طراحی وب.
مثلا کسی که ظاهر یک سایت رو طراحی میکنه خب بهش میگن طراح رابط کاربری یا خودمونی طراح گرافیکی ، پس این میشه یکی از اون مهارت های طراحی وب.
یا مثلا کسی که سایت رو مدیریت میکنه ، یا کسی که محتوا داخل سایت قرار میده یا مثلا کسی که سئوی سایت رو انجام میده ، اینها همشون در کنار هم میشن طراحی وب.
سئو چیست
سئو ، یعنی کارهایی که باید انجام بدیم تا سایتمون برای موتورهای جستجوگر مثه گوگل ، بهینه باشه، منظور از بهینه بودن یعنی مثلا جوری باشه که سایت ما بیاد تو نتایج گوگل و کاربر بتونه از طریق اون وارد سایت ما بشه.
انواع وبسایت
سایت داینامیک
( یا به انگلیسی Dynamic )
یه سایتی که پنل مدیریت داره و قابل بروزرسانی می باشد، و از طریق اون میشه محتوای جدید اضافه کرد یا حذف کرد یا ویرایش و…
سایت استاتیک
( یا به انگلیسی Static )
سایتی که پنل مدیریت نداره و محتواش یا اصلا یا خیلی کم بروزرسانی میشه و معمولا بصورت دستی باید سورس کدشو ویرایش زد
تفاوتهای وبسایت استاتیک (ایستا) و داینامیک (پویا)
وبسایت چیست؟ میشود پاسخهای مختلفی به این سؤال داد. از بهترین و جامعترین پاسخها به این سؤال این است که بگوییم «وبسایت نرمافزاری است که روی سرور اینترنتی نصب میشود و ازطریق دامنه دردسترس کاربر قرار میگیرد.» پس وبسایتها نرمافزار (مجموعهای از کدها که عملکرد خاصی دارند)، دامنه (نام و آدرس اختصاصی هر سایت) و هاست (سرور) دارند.
در آغاز، سایتها را با HTML میساختند. html زبان نشانهگذاری برای نمایش اطلاعات است که ساختار کلی سایت با آن ساخته میشود. html کافی نبود و برای اینکه بشود به سایتها استایل داد و صفحات را طراحی کرد CSS (مکمل html) درست شد. با همین دو میشود سایتهای بسیار ابتدایی و ساده را نوشت. سایتهایی با صفحاتی شبیه بروشور که فقط میشود در آن اطلاعاتی را وارد کرد، همین. سایتها و صفحات استاتیک یا ایستا دقیقا همین هستند: سایتهایی بروشورمانند.
سایت ایستا را مروگرها میتوانند پردازش کنند. یعنی الزاما به پایگاهداده (سرور) نیازی نیست. درست برعکس سایتهای داینامیک یا پویا، (سایتهایی مانند آمازون). سایتهایی که میشود در آنها سفارش ثبت کرد، پول پرداخت کرد، حسابکاربری درست کرد، کامنت در آن نوشت و … . این سایتها علاوهبر چیزهایی که کاربر میبیند (فرانتاند یا Client-side)، بکاند یا Server-side هم دارند.
هر فایلی که با پسوند html. باشه هم استاتیک نیست، چون ممکنه اون فایل توسط سرور و بصورت برنامه نویسی شده ایجاد شده باشد، پس دیگه حواستون باشه.
ولی خب در مجموع و معمولا و بیشتر فایل هایی که به پسوند html. ختم میشن ، استاتیک هستند.
وب سایت دینامیک چیست؟
وب سایت دینامیک همانطور که از نامش پیداست، دارای صفحاتی پویا است که با تغییر مداوم محتوا همراه است. این نوع وب سایتها برای راهاندازی و توسعه کسبوکارها کاربردیتر هستند و کاربران میتوانند با آنها تعامل داشته باشند. وبسایتهای دینامیک به چیزی بیشتر از برنامه نویسی سمت مشتری نیاز دارند. این سایتها با زبانهای برنامه نویسی سمت سرور مانند JSP، JavaScript، asp، Coldfusion و php نوشته میشوند.
ببینید دوستان منطق ( یا اساس و پایه ) سایت های داینامیک خیلی سادس، کُلِش میشه این ( ذخیره داده ها در پایگاه داده از طریق یه شناسه منحصربفرد و گرفتن همون داده از پایگاه داده باز از طریق همون شناسه منحصربفرد ) تموم شد رفت
مثلا شما در اینستاگرام میخوای ثبت نام کنی، خب خیلی راحت نام کاربری یا ایمیل تون میشه همون شناسه منحصربفرد و وقتی خواستید وارد پروفایلتون شید خیلی راحت اطلاعات پروفایل شما بر اساس همون شناسه منحصربفرد از پایگاه داده گرفته میشه
یا مثلا در یه سایت فروشگاهی بنظره شما ، سیستم از کجا میتونه بفهمه که آیا شما قبلا سفارشی ثبت کردید یا نه!؟ خب خیلی راحت اینم باز از طریق همون شناسه منحصربفرد، یعنی میره تو پایگاه داده قسمت سفارشات میگرده و هرچقدر سفارش با اون شناسه منحصربفرد ( حالا میتونه ایمیل باشه یا نام کاربری یا یه ID یا هرچی ) وجود داشت میگیره و میاره نشون میده، و تمام شد رفت
جمعبندی و نتیجهگیری
۱. وبسایتها با صفحات ایستا شروع کردند. اما تکنولوژیهای کامپیوتری و استفاده از اینترنت گسترش یافت و بههمیندلیل به سایتهایی نیاز بود کاربردیتر و عملیاتیتر.
۲. گرچه سایتهای داینامیک جذابیتها و مزایای بیشتری دارند و داشتن آنها ارجح بر سایتهای استاتیک است، شاید سایت ایستا پاسخگوی نیاز شما از داشتن یک وبسایت باشد.
۳. اگر آموزش طراحی قالب وردپرس حرفه ای را گذرانده باشید، خودتان بهراحتی میتوانید صفحات و سایت استاتیک درست کنید و قطعا با کمی کمک حرفهای و یک سرور میتوانید از پس طراحی وب پویا هم بربیایید.
خوب دوست گرامی وب سایت پاسخ وردپرس این جلسه از آموزش به پایان رسید اما این داستان ادامه دارد منتظر جلسه بعدی آموزش باشید منتظر نظرات و پیشنهادت شما هستم موفق و سر بلند باشید .
هیچ دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.