وردپرس چیست؟ چگونه با وردپرس سایت پیاده سازی کنیم

وردپرس چیست؟ چگونه با وردپرس سایت پیاده سازی کنیم

وردپرس چیست؟ این سوال معمولا برای اکثر افرادی که می‌خواهند خودشان سایت خود را راه اندازی کنند پیش می‌آید.
در اصل، وردپرس ساده ترین و محبوب ترین راه برای ایجاد وب سایت است. جالب است بدانید وردپرس بیش از ۴۰٫۰ درصد از تمام وب سایت های موجود در اینترنت را در اختیار دارد.
بله! از هر چهار وب سایتی که بازدید می کنید بیش از یک مورد احتمالاً توسط وردپرس پشتیبانی می شود.

اگر شما هم می‌خواهید سایت شخصی، شرکت یا فروشگاه اینترنتی خود را با وردپرس راه اندازی کنید اما نمی‌دانید که وردپرس چه کاربردی دارد، پاسخ وردپرس در این مطلب شما را با اینکه این سیستم چه کاربردی دارد و وردپرس را چگونه می‌توان به بهترین شکل استفاده کرد، آشنا کند.

قبل از اینکه بدانید وردپرس چیست بهتر است درکی از مفهوم سیستم مدیریت محتوا و انواع CMS ها به دست آورید.
بر همین اساس اول میریم سراغ سیستم مدیریت محتوا ها یکم آشنا بشیم.

وردپرس چیست؟

با سیستم‌های مدیریت محتوا آشنا شوید

سیستم مدیریت محتوا یا CMS (مخفف Content management system) به شما امکان می دهد تا بدون داشتن اطلاعات تخصصی کافی، به راحتی یک وب سایت را طراحی کنید و ساختار سایت، شیوه نمایش صفحات و ارتباط آنها با منوها را به سادگی مدیریت کنید. این سیستم مجموعه نرم افزارهایی است که روی سرور نصب و امکان تغییر بخش های مختلف را به کاربر می دهد.

به طور معمول، صفحات وب به زبان های برنامه نویسی HTML ،JavaScript و CSS نوشته می شوند. اگر می خواهید وب سایتی بدون سیستم عامل CMS بسازید، باید این زبان ها را یاد بگیرید و کدهای زیادی بنویسید.
به همین منظور برای راحتی کاربران، CMS های زیادی در دسترس عموم قرار گرفته است.
اما بهتر است قبل از انتخاب سیستم مدیریت محتوا، تحقیقات زیادی انجام دهید، تا بستر مناسبی برای وب سایت خود فراهم کنید.

چرا به انواع سیستم مدیریت محتوا نیاز داریم؟

یکی از دلایلی که کاربران از انواع سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند، کاربر پسند بودن و ویرایش سریع محتوا است.
به کمک انواع CMS شما خیلی سریع و ساده می توانید، کلیه بخش های سایت خود را تغییر داده و سفارسی سازی کنید.
معمولا نرم افزارهای CMS الگوهای زیادی برای طراحی وب سایت به شما ارائه می دهند.
همچنین این قابلیت را نیز دارند که بتوانید طرح های پیش فرض را بدون کدنویسی بر اساس نیازهای خودتان تنظیم کنید.

افزونه ها از دیگر دلایلی هستند که کاربران از CMS استفاده می کنند. مطمئنا همه وب سایت ها یکسان نیستند.
به همین دلیل غیرممکن است که هر پلتفرم CMS دارای تمام ویژگی هایی باشد که نیازهای هر وب سایتی را برآورده کند.
اینجاست که افزونه ها این مشکل را بر طرف می کنند. توسعه امکانات وب سایت از طریق افزونه های آماده یک ویژگی جذاب از سیستم های مدیریت محتواست.

اگرچه هدف این سیستم عامل ها ساخت وب سایت ساده است، اما همیشه ممکن است کاربر سوال یا مشکلی در زمان استفاده داشته باشد.
برخی از ارائه دهندگان CMS فروم های پرسش و پاسخ، منابع آموزشی رایگان و یک تیم خدمات مشتری دارند که به مشکلات کاربران پاسخ می دهند.

از ویژگی‌‌­های CMSها می‌­توان به ویرایش راحت و سریع مطالب، ویرایش قدرتمند صفحه‌های سایت، دسته‌بندی مطالب، صرفه‌جویی در زمان، پشتیبانی مطمئن و سفارشی‌سازی اشاره کرد.
از سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب می‌‌­توان به wordpress, Joomla, Drupal اشاره کرد.

انواع سیستم مدیریت محتوا

  • سیستم مدیریت محتوا با منبع باز
  • سیستم مدیریت محتو اختصاصی
  • سیستم مدیریت محتوا با سرویس اشتراکی

وردپرس wordpress

محبوب ترین CMS دنیا که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و در حال حاضر حدود ۴۰٪ از کل وب سایت های موجود در اینترنت را تشکیل می دهد، وردپرس است.
وردپرس انعطاف پذیری و آزادی لازم را در ساخت هر نوع وب سایت از جمله فروشگاهی، آموزشی، علمی، خبری و … را به کاربر ارائه می دهد.
این سیستم مدیریت محتوای منبع باز به مهارت فنی یا دانش برنامه نویسی نیاز ندارد. ویرایشگر بلوک وردپرس ایجاد صفحات جذاب در سایت را برای شما آسان می کند.

با استفاده از وردپرس به راحتی می توانید کسب و کار اینترنتی خود را آغاز کنید.
علاوه بر این هزاران قالب و افزونه وردپرس رایگان و غیر رایگان برای کاربران در دسترس قرار گرفته تا بتوانید امکانات و ویژگی های مورد نظرتان را در سایت خود اجرا کنید.
وردپرس برای بهینه سازی موتور جستجو (SEO) به خوبی طراحی شده است. ایجاد URL ها، دسته ها و برچسب ها، جستجوی محتواهای شما را برای کاربران وب آسان می کند.

جوملا Joomla

جوملا یکی دیگر از محبوب ترین پلتفرم های CMS منبع باز رایگان است که دارای تعداد زیادی الگو و پسوند می باشد.
جوملا یک پلت فرم CMS ایده آل برای توسعه دهندگان و سازندگان باتجربه در زمینه وب است، بنابراین گزینه خوبی برای مبتدیان نیست.

چند ویژگی مهم این سیستم مدیریت محتوا، سازگاری و پشتیبانی از زبان فارسی ،رایگان و نصب آسان آن است.
اگر در حال ساختن سایتی سفارشی هستید، جوملا انتخاب خوبی است.
همچنین برای راه اندازی یک فروشگاه تجارت الکترونیکی می توانید از جوملا استفاده کنید، زیرا افزونه هایی کاربردی برای این کار دارد.

دروپال Drupal

یکی دیگر از پلت فرم های CMS منبع باز دروپال است. این CMS در برخی از وب سایت های مهم و تعدادی از سایت های دانشگاه های معروف مشاهده می شود.
دروپال برای توسعه دهندگان یا افرادی که می توانند یک توسعه دهنده استخدام کنند، گزینه بسیار خوبی است.
تلاش دروپال بیشتر بر این موضوع متمرکز می باشد که خود را به عنوان یک فریم ورک مدیریت محتوا معرفی کند تا صرفا یک نرم افزار مدیریت محتوا.
بنابراین اگر قصد راه اندازی یک سایت کاملاً سفارشی را دارید که به کار با داده های زیادی نیاز دارد، از میان انواع سیستم مدیریت محتوا بی شک دروپال بهترین انتخاب خواهد بود.

اصلا چرا از وردپرس استفاده کنیم

چون شما با استفاده از این سیستم می‌توانید بدون کد نویسی و هیچ تخصص خاصی سایت خود را راه‌اندازی کنید.
همین‌طور این امکان را دارید که کار با این سیستم را در زمان بسیار کوتاهی یاد بگیرید، چراکه استفاده از این سیستم بسیار راحت می‌باشد.
همچنین با استفاده از وردپرس دیگر نیازی به استخدام یک فرد برای پشتیبانی سایتتان ندارید و خود به‌تنهایی می‌توانید سایتتان را مدیریت کنید (در صورت نیاز می‌توانید از دوره‌های آموزشی پاسخ وردپرس که در این راستا استفاده کنید در ادامه به صورت کامل معرفی می کنیم).

درصورتی‌که بخواهید برنامه‌نویسی سایت و طراحی وب را آموزش ببینید نیاز به صرف هزینه و زمان بسیار زیادی هستید.

بنابراین با استفاده از سیستم‌­های مدیریت محتوا شما قادر خواهید بود سایت‌های داینامیک(پویا) را راه‌اندازی کنید.

اما چرا وردپرس؟ وردپرس بهترین و پرطرفدارترین سیستم مدیریت محتوای جهان است و البته از همه مهم‌­تر رایگان بودن وردپرس است. سایت‌های بزرگی همچون فیسبوک و CNN از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنند.

تاریخچه وردپرس (wordpress)

مت مولنوگ (Matt Mullenweg)، طراح و پایه گذار وردپرس، اثر خود را در سال ۲۰۰۳ به کاربران وب عرضه کرد. وردپرس، در ابتدا نرم افزار کدبازی بود که توسط وبلاگ‌نویسان به طور گسترده مورد استقبال قرار می‌گرفت.
اما بعدها با بروزرسانی برنامه نویسی این سیستم مدیریت محتوا، وردپرس پیشرفته به کاربران معرفی شد و به صورت امروزی درآمد که به وسیله آن می‌توان انواع وب‌سایت‌های فروشگاهی، شخصی، خبری و… را حرفه ای طراحی کنیم.

آموزش نصب وردپرس به روش های مختلف

برای راه اندازی وردپرس کافی است تا آخرین نسخه از این سیستم مدیریت محتوای محبوب را دانلود کرده و سپس با تهیه هاست مناسب اقدام به نصب و راه اندازی آن کنید،
اگه آموزش های پاسخ وردپرس را دنبال می کنید به تمام روش های نصب وردپرس پرداخته ایم و به شرح زیر می باشند. شما بر اساس نیاز خود می بایست روش مناسب را انتخاب کنید.

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

وردپرس به قدری با سیستم های مختلف تعامل دارد که حتی می توانید آن را روی سیستم خانگی خودتان نیز نصب و راه اندازی کنید! برای این کار باید برنامه ای روی سیستم نصب نمایید تا سیستم کامپیوتری شما  تبدیل شود و بعد می توانید بدون نیاز به هاست و دامنه، وردپرس را نصب و سایت خود را طراحی کنید و در آخر این اطلاعات را به یک هاست واقعی منتقل کنید.

حالا بهتر است کمی به ویژگی های کلیدی وردپرس بپردازیم. ببینیم این سیستم مدیریت محتوای محبوب دقیقا چه خصوصیتی دارد که اینقدر در میان طراحان جا افتاده و کاربردی واقع شده؟

ویژگی‌های مهم وردپرس چیست؟

اگرچه به برخی از ویژگی‌های وردپرس در بالا اشاره شد، در زیر تعدادی از مهم‌ترین ویژگی‌های این CMS محبوب را با هم بررسی می‌کنیم:

  • رایگان بودن: وردپرس یک پروژه‌ی عام ‌المنفعه است و برای استفاده از آن نیاز به صرف حتی یک ریال هم ندارید.
  • سادگی استفاده: تنها با چند کلیک می‌توانید سایت دلخواهتان را ایجاد و محتوای مورد نظرتان را منتشر کنید. وردپرس ساخته شده تا کار شما را ساده کند.
  • انعطاف‌پذیری: هر نوع وب سایتی را می‌توان با وردپرس ایجاد کرد. فرقی نمی‌کند که شما یک عکاس باشید و بخواهید عکس‌هایتان را در فضای وب منتشر کنید یا این که رئیس یک دولت باشید! در هر صورت وردپرس می‌تواند به شما کمک کند.
  • امکان استفاده از قالب‌های مختلف: در مخزن وردپرس هزاران پوسته‌ی آماده و رایگان برای استفاده‌ی شما وجود دارد که می‌توانید با یک کلیک هر یک از آن‌ها را فعال کنید و ظاهر وب سایت خود را مطابق میلتان درآورید؛ اما اگر هیچ یک از این قالب‌ها شما را راضی نمی‌کند، می‌توانید به راحتی قالبی که خودتان طراحی کرده‌اید را آپلود کنید.

وردپرس به چه زبانی نوشته؟

هسته وردپرس همان طور که اشاره شد به زبان PHP نوشته شده است.
همچنین برای ذخیره اطلاعات از دیتابیس MySQL در WordPress استفاده شده است.
بسیاری از کاربران در شروع کار با وردپرس سوال می کنند که زبان وردپرس چیست؟ باید بگوییم که برای طراحی سایت با وردپرس نیاز به دانش برنامه نویسی نخواهید داشت.
وردپرس رویای طراحی سایت در ۵ دقیقه را آن هم بدون نیاز به کدنویسی محقق کرده است.
این که گفته می شود زبان وردپرس PHP است و متن باز است برای توسعه دهنگان می باشد.
یعنی اگر دانشی در زبان PHP داشته باشید به کمک مستندات وردپرس می توانید تغییراتی در آن ایجاد کنید.
با توسعه افزونه وردپرس می توان امکانات وردپرس را نیز افزایش داد. افزونه های متعددی برای وردپرس نیز توسط توسعه دهندگان مختلف ارائه شده است.

نصب قالب وردپرس

قالب وردپرس ظاهر سایت شما و آن چیزی است که کاربر می بیند.
قالب وردپرس شامل عکس، ویدئو، فایل های صوتی، اسلایدر و… است.
در قالب وردپرس می توانید بی نهایت صفحه داشته باشید یا به صورت تک صفحه ای همه مطالبتان را در یک صفحه قرار دهید.
برای ایجاد یا ویرایش صفحات می توانید از بهترین افزونه های وردپرس صفحه ساز مانند ویژوال کامپوزر و افزونه المنتور استفاده کنید و به دلخواه قسمت های مورد نظرتان را ویرایش کنید.
و می توانید قالب وردپرس را با بسته نصب آسان وردپرس را روی cpanel نصب کنید.
بسته نصب آسان شامل هسته وردپرس، پوسته و افزونه های مورد نیاز قالب است و دقیقا تمامی صفحات، مطالب، پورتفولیوها و تصاویر قالب را بر روی هاست شما شبیه سازی می کند.

نصب قالب وردپرس به زبان ساده

نصب افزونه وردپرس

افزونه‌ها (پلاگین) برنامه‌هایی هستند که روی قالب نصب می‌­شوند.
پلاگین‌ها قابلیت یا ویژگی‌های متنوعی به سایت شما اضافه می‌کنند و در بهبود کارایی سایت شما نقش بسیار موثری دارند.
برای مثال افزونه‌هایی مثل Rank Math برای تقویت سئوی سایت استفاده می‌شود. البته استفاده بی‌رویه از افزونه‌ها می‌­تواند سایت شما را دچار مشکل بکند.

افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس برای نمایش اطلاعات پویا در سایت از توابع وردپرس استفاده می‌کنند. توابع وردپرس یک سری کدهای برنامه‌نویسی php هستند که از آن‌ها می‌توان برای نمایش اطلاعات پویا در وردپرس استفاده کرد در ادامه به صورت کامل در مورد توابع وردپرس صحبت خواهیم کرد.

اطلاعات پویا همان اطلاعاتی هستند که در پایگاه داده وردپرس قرار دارند.
ازجمله آن‌ها می‌توان به محتوای نوشته، برچسب نوشته، دسته‌بندی نوشته و.. اشاره کرد؛
که با قرار دادن تابع وردپرس مربوطه در قالب و یا افزونه وردپرس می‌توان آنها را فراخوانی کرده، و در سایت و صفحات گوناگون نمایش داد.
توابع وردپرس به‌صورت پیش‌فرض در آن قرار دارند. علاوه بر آن با کد نویسی در قالب وردپرس و افزونه وردپرس نیز قادر خواهید بود تا اقدام به ساخت توابع جدیدی در وردپرس کنید.

آموزش نصب افزونه در وردپرس

توابع وردپرس چیست؟

افزونه‌ها و قالب های وردپرس برای نمایش اطلاعات پویا در سایت از توابع وردپرس استفاده می‌کنند.
توابع وردپرس یک سری کدهای برنامه نویسی php هستند که از آن ها می توان برای نمایش اطلاعات پویا در وردپرس استفاده کرد.
اطلاعات پویا همان اطلاعاتی هستند که در پایگاه داده وردپرس قرار دارند که از جمله آن ها می توان به محتوای نوشته، برچسب نوشته، دسته بندی نوشته و.. اشاره کرد که با قرار دادن تابع وردپرس مربوطه در قالب و یا افزونه وردپرس می توان آنها را فراخوانی کرده و در سایت و صفحات گوناگون نمایش داد.
توابع وردپرس به صورت پیشفرض در آن قرار دارند و علاوه بر آن با کدنویسی در قالب وردپرس و افزونه وردپرس نیز قادر خواهید بود تا اقدام به ساخت توابع جدیدی در وردپرس کنید.
پس عملا نمی توان گفت که توابع وردپرس محدود به تعداد خاصی خواهند بود.
در طراحی قالب و افزونه وردپرس لازم است تا با توابع پیشفرض وردپرس به صورت کامل و جامع آشنا باشید تا در طراحی های خود از آنها استفاده کنید.
ما در پاسخ وردپرس به صورت جامع توابع ورپرس را آموزش دارد تا شما قادر خواهید بود تا به کلیه توابع وردپرس دسترسی داشته و از آنها برای طراحی هر نوع افزونه و قالب سفارشی استفاده کنید.

لیست آموزش توابع وردپرس

سئو وردپرس چیست؟

سیستم مدیریت محتوای انتخاب شده توسط شما تضمین‌کننده موفقیت شما در صفحات جستجوی گوگل نخواهد بود.
وردپرس یک سلاح جادویی نیست و نمی‌تواند به تنهایی جایگزین یک استراتژی سئوی موثر باشد. شما باید همچنان برای بهبود سئو سایت وردپرسی خود تلاش کنید.

سادگی سیستم مدیریت محتوای وردپرس به شما کمک می‌کند زمان زیادی را در تولید و انتشار محتوا صرفه جویی کنید.
بسیاری از نیازمندی‌های سئو بصورت پیشفرض در وردپرس رعایت شده است.
بخش بزرگی از سئو مربوط به مباحث تکنیکال می‌شود اما زیبایی وردپرس در امکان بهبود جنبه‌های مختلف سئو تکنیکال حتی برای کاربران با دانش فنی کم است.

وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوا از نظر سئو است؟

  • امکان تغییر و اصلاح آدرس صفحات (Permalinks): در وردپرس امکان تغییر و پیاده سازی ساختار مشخص برای آدرس صفحات مختلف وجود دارد.
  • اضافه کردن متادیتا (Metadata) بصورت خودکار: تایتل و توضیحات متا از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی در سئو هستند. وردپرس بصورت خودکار بسیاری از تگ‌های ضروری را به صفحات سایت اضافه می‌کند.
  • سئو تصاویر: دیده شدن تصاویر سایت شما در صفحات جستجوی گوگل مهم است. سئو تصاویر در وردپرس به آسانی قابل مدیریت کردن است.
  • تجربه کاربری: وجود بیشمار افزونه وردپرس و پوسته در اکوسیستم وردپرس این امکان را به شما می‌دهد تا سایت خود را شخصی سازی کنید، قابلیت‌ها و امکانات مختلف به سایت اضافه کنید و تجربه کاربری سایت را بهبود بخشید. تجربه کاربری یک از مهمترین فاکتورهای سئو است.
  • سرعت بارگذاری: بسیاری از پوسته‌ها در وردپرس به منظور سرعت بارگذاری بهتر بهینه‌سازی شده‌اند. همچنین افزونه‌ها و ابزارهای مختلفی برای بهبود سرعت در سایت‌های وردپرسی وجود دارد.
  • سازگاری با موبایل: امروزه بیش از ۶۰ درصد از جستجوها در گوشی‌های موبایل صورت می‌پذیرد و نمایش درست سایت در موبایل (ریسپانسیو بودن) اهمیت دارد. اغلب قالب‌های وردپرس بصوتر پیش فرض سازگار با دستگاه‌های همراه می‌باشند.

آیا وردپرس امن است؟

امنیت یک فرآیند مستمر است و باید به گونه ای صحیح مدیریت شود و دستیابی به امنیت مطلق ناممکن است. امنیت کاهش خطر است نه حذف خطر و خطر هرگز از بین نمیرود.
برای امنیت وردپرس باید بهترین شیوه های ممکن امن سازی را در سایتمان بکار ببریم.
از آنجا ی که وردپرس محبوبترین سیستم مدیریت محتوا در سراسر جهان است و نقاط ضعفش شناخته شده است و این امر هکر
ها را برای رسیدن هدفشان با انگیزه تر میکند. ولی اینها بدان معنا نیست که وردپرس را سرزنش کنیم

ممکن است با ذکر موارد فوق باز هم شما در زمینه ایمن بودن وردپرس شک داشته و آن را جزو گزینه های بعدی خود جهت طراحی سایت انتخاب کرده باشید.
اما باید بدانید که استفاده از سایر سیستم های مدیریت محتوا نیز ممکن است همین موارد را داشته باشد.

همچنین این نکته را نیز باید توجه داشت که تمام سایت های کوچک یا بزرگی که در اینترنت فعالیت می کنند در معرض خطر هک شدن و آسیب قرار دارند.
مثلا سایت های بزرگی همچون توئیتر، مایکروسافت و… نیز دچار حمله و آسیب قرار گرفته اند.

بنابراین بهترین کاری که می توان در هر سیستم مدیریت محتوایی انجام داد تا امنیت آن افزایش یابد این است که ما نکات امنیتی را در آن رعایت کرده و یا به آن اضافه نماییم.

پیشنهادات پاسخ وردپرس

  • هسته وردپرس را همیشه بروز نگاه دارید ؛ همواره سعی می‌کنیم آخرین مسائل امنیتی وردپرس را از طریق پاسخ وردپرس با شما در میان بگذاریم
  • در استفاده از پلاگین‌ها و قالب‌های رایگان و حتی موارد تجاری دقت کافی داشته باشید ؛ بروزرسانی‌های آنها را دنبال کنید
  • از هاست مطمئن و مناسب استفاده کنید ؛ بک‌آپ روزانه، هفتگی و ماهانه فراموش نشود
  • به صورت دوره‌ای اطلاعات موجود در هاست خود را توسط آنتی‌ویروس cPanel اسکن کنید
  • از افزونه‌های امنیتی وردپرس که قبلاً به صورت مجزا در پاسخ وردپرس معرفی شده بهره بگیرید
  • فولدر wp-content که شامل زیر فولدرهای پلاگین، آپلود و تم می‌شود را توسط htaccess امن کنید
  • و مسائلی از این دست، که در فراگیری آنها در آموزش های بعدی همراهیتان خواهیم کرد …

 

 

میانگین رتبه 5/5 تعداد رای : 1

نظرات

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

سبد خرید
در حال بروز رسانی